Ett spännande kapitel väntar för Osby Mekan AB

 

Ett nytt och spännande kapitel väntar Osby Mekan AB efter ägarbytet i April 2021 då NPO Industrier AB förvärvar hela aktieinnehavet i bolaget.

En stolt Niclas Pedersen, NPO Industrier AB:

”Vi har länge tyckt att Osby Mekan AB har varit ett högintressant och spännande företag och vi är stolta och glada att vi får ta över stafettpinnen efter dessa tjugo år i bolagets historia. Som nya ägare tar vi över ett bra och långsiktigt arbete där Osby Mekan AB har blivit vida känt för sitt kunnande inom maskinbearbetning, produktionsteknik och materialkunskap.  

Vår ambition är att fortsätta på den inslagna vägen och tillsammans med hela personalen utveckla verksamheten vidare. Fokus kommer fortsatt ligga på att skapa tillväxt, vilket är viktigt för att långsiktigt förstärka konkurrenskraften och trygga sysselsättningen. På detta vis skapar vi resurserna som behövs för att kunna utveckla både företaget och personalen.

Som nya ägare är vi långsiktiga i den här satsningen och ämnar att göra Osby Mekan AB det ledande företaget och stå för den högsta kompetensen i branschen. Det är något vi kommer lyckas med tack vare vår långa erfarenhet från att jobba med företagsutveckling och personalutveckling i olika industriföretag”.

Timo Puranen fortsätter som VD för Osby Mekan AB även efter ägarskiftet och Niclas Pedersen blir Styrelsens ordförande.

Osby 2021-04-12

Kontakt

Timo Puranen, VD
Mobil: +46 763 152 296
E-post: timo.puranen@osbymekan.se
Niclas Pedersen, Styrelseordförande
Mobil: +46 709 780 235


 


 

Historik

Osby Mekan är legoleverantör av avancerad skärande bearbetning av gjutgods i gråjärn, segjärn och aluminium till svensk verkstadsindustri.

Osby Mekan AB bildades på senhösten 2001 och den första fakturan fakturerades ut februari månad 2002. Bolaget började i en liten lokal i centrala Osby med 2-3 operatörer – första kunden var Alfa Laval.

Med hög kompetens, modern maskinpark, strategiskt inköp, produktutveckling i tätt samarbete med våra kunder och rationella metoder för at tillverka och leverera produkterna av sådan kvalitet att dessa helt överensstämmer med kundens höga krav och förväntningar och samtidigt som vi sänker kundens totalkostnad. Detta har gjort att Osby Mekan kunnat växa som vi gjort under bolagets 15-åriga historia.

Vi har inriktat oss på avanceras skärande bearbetning av gjutgods i seriestorlekarna 500-10 000 bitar på årsbasis. Det är inom dessa serier vi har optimerat och automatiserat vår produktion för att vara konkurrenskraftiga i pris, snabba leveranser och kvalité.

Vår ständiga närhet till kunderna, vårt starka engagemang och delaktighet i våra kunders konstruktionsutveckling är vår styrka och även starkt bidragande kraft till vår växt.

Grundförutsättningen för vår succé är vår duktiga och kompetenta och motiverade personal. Osby Mekan har stark fokus på att ha mål och att ständigt arbeta med förbättringsprocesser och ständigt se över vår arbetsmiljö.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår